Un poc d’història

El Tragaleguas.org es va fundar en 1994 com a Club d’Atletisme Tragaleguas, per un grup d’atletes que de manera habitual es reunien al pavelló de Manises per a córrer. La seu intenció era sentir-se identificats dins i fora de la localitat, sobretot en les carreres a las que anaven, a més de fer més activitats d’índole esportiva en el futur.

El primer president va ser Antonio García Sánchez i junt a ell formaven el club una veintena de corredors més que participaven en nombroses carreres de mig i gran fons, mitjaes maratons i maratons.

En 1996 es crea l’escola d’Atletisme, regentada per Engracio Calabuig Noguera i amb la col-laboració de Juan Candel Giménez. El mateix Calabuig pasa a ser anomenat president en 1997 y el seu principal objectiu va ser creae una prova esportiva en Manises, ja que hi havia un gran grup de corredors de gran qualitat i contaven amb el respalt d’un sòlid club.

Així, en 1998 es celebrava la primera edició del Gran Fons Ciutat de Manises, una carrera de 16,6km, que va ser inclosa en el I Circuit Carreres Populars Diputació de València.

També en 1998 es va crear l’escola de Triatló, dirigida per Rafa Redondo Collado i amb la col-laboració de Juan Candel per a donar a conéixer aquest esport que cojuga la natació, ciclisme i carrera. Al mateix temps es va fundar el “Club de Triatló” per a competir a nivell autnòmic i nacional.

En 2001 es nombra com a tercer president a Rosario Muñoz de la Llana, que es va mantindre en el càrrec fins a 2006.

En aquesta etapa es va començar a competir a nivell nacional, així que el club va créixer en qualitat y quantitat d’esportistes. Dues escoles tenien una alta participació en les proves dels Jocs Esportius Escolars. En setembre de 2006, es tornen a realitzar el-leccions a la junta directiva i Rafa Redondo Martínez va ser el-legit com a quart president del club. A més, es va crear la pàgina web del club (www.tragaleguas.org) i es segueix treballant en la mateixa linea d’ambicions i objectius.

La junta directiva es va renovar de nou a setembre de 2008 y va pasar a ser president Vicente Cuenca Quesada. En aquesta etapa es va afiançant el club a nivell nacional y es remodela la pàgina web. Finalment, la junta torna a canviar en 2009, formada per uit membres (representats per socis, esportistes, entrenadors i pares) i sent el president, Antonio Solana.

Hui en dia, el triatló es l’esport que compta amb més fidels en el club. L’escola de Triatló participa tant en el Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (formats per proves de duatló, triatló i acuatló) como en encontres nacionals. Es realitzen entrenaments enfocats a esta secció quatre dies a la setmana, distribuïts en dues sessions de natació, una de carrera i altra de bicicleta, dirigits per professionals titulats.

Actualment està dins de les tre escoles més actives de la Comunitat Valenciana. El club Triatló està format per més de 60 esportistes actius que participen en moltes proves: calendari de proves de la Comunitat Valenciana, circuits de Lliga de Clubs, Copa Federació de Duatló i Triatló, Open Ciutat de Valencia i proves autonòmiques i nacionals.

És un dels tres clubs més importants de Triatló de la Comunitat Valenciana, tenint presència en el podium pràcticament en totes les competicions. S’han rebut nombrosos premis tant col-lectius com individuals, per eixample “Millor Club” (2008 i 2010) i “Millor Escola” (2009), otorgats per la Federació Valenciana de Triatló. A nivell nacional en els últims tres anys no s’ha baixat del 10o lloc del Rànking Nacional de Clubs de la Federació Espanyola de Triatló, d’un total de 123 clubs.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s